Categories
Uncategorized

Ziua 14 – ”Operațiunea bicicleta” – Compostela-Brașov

Desigur că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, noi sperând să putem da bicicletele la Tabita Tours din Compostela, încă din ziua în care ajungem aici. Însă în acea zi aflăm cu stupoare că autocarele trec prin Compostela, doar dacă au pasageri. Dacă nu au pasageri, trebuie să ajungem noi cu ele la biroul Tabita din Vigo, un oraș ceva mai sus de Santiago. Vestea bună este că se află în drumul nostru spre Porto, vestea proastă este că mai venea și un 1 mai liber la mijloc.

Așa cum v-am povestit în articolul anterioar, hotărâm să folosim timpul acesta cât mai frumos și vizităm întâi Finisterre și abia apoi facem operațiunea bicicleta.

Pe 1 mai ne recuperăm bicicletele întregi din parcarea subterană a Albergue Estrella și ne îndreptăm cu trenul ca. 1h-1h30 spre Vigo.

Ne-a fost cam greu să ne urcăm iară pe ele până la stația de tren

Vigo este un oraș portuar, micuț, dar foarte foarte curat și aici este raiul fructelor de mare.

Belvedere din Vigo

Poposim la un hotel mic, dar destul de vechi din centrul Vigo-ului, bicicletele le parcăm la loc de cinste, în sala de mese :). Le vom împacheta abia a doua zi, când vor fi ridicate de Marius de la Tabita Tours :).

A doua zi, când Gabi a vrut să ia bicicletele din sala de mese, camerista a crezut că pleacă fără să plătească :), nu s-au înțeles deloc pe spaniolă.

Am împachetat iară bicicletele ca și la plecare, în folie alimentară, dar de data asta aveam și gențile cumpărate în Zaragoza. În genți am mai introdus ”ilicit” și ceva haine murdare, și casca mea de bicicletă, care desigur nu a ajuns întreagă la destinație.

Nu mai livrăm marfă proaspătă, ci doar ceva folosit pe Camino de Santiago.

Costul transportului a fost de 25 Euro per bicicleta, și trebuia să ne încadrăm în 25 de kilograme, cam așa a fost punând la socoteală și rufele murdare, coburi, portbagaje.

Bicicletele au ajuns și ele cu bine, în aproximativ 2 săptămâni, transportul pleacă o dată pe săptămână, lunea.

Din Vigo noi ne continuăm drumul mai departe cu Flixbus spre frumosul Porto. Unde rămânem ca. 4 zile și revenim spre casă cu avionul. Merită însă combinația Santiago – Porto, ele fiind destul de aproape, iar din Porto nu prea sunt zboruri directe din și spre România. De asta nu vă mai povestesc însă mai mult aici, acesta fiind un blog despre și cu biciclete :). Nu pot însă să nu vă las o poză.

Dar, rămâneți pe poziții, vă voi mai povesti alte ture din țară sau din afară pe biciclete.

Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *