Categories
Camino de Santiago

Ziua 12: A Brea – Santiago de Compostela – 27 km

29.04.2019

Ultimii kilometrii până în Santiago mi se par destul de dificili. Mergem tot așa prin păduri faine, până când de undeva, de pe deal, vedem orașul.

La intrarea în oraș ne întâmpină acest panou plin cu lucruri de-ale pelerinilor.

Ajungem și în centrul orașului, în piața din fața catedralei, punctul final al drumului nostru.

Bucuria este foarte mare pentru că am reușit să parcurgem drumul cu bine, am văzut peisaje impresionante, am întâlnit oameni faini, ne-am supus corpul la un test și ne-am înțeles de minune. Nu simt însă, așa cum mulți pelerini mărturisesc, o emoție prea puternică.

Alegem să rămânem în Santiago la Albergue Estrella, după ce parcăm bicicletele într-o parcare subterană și ne aranjăm, mergem să ne plimbăm o tură prin oraș și să servim masa la celebrul restaurant Casa Manolo. Întâlnim chiar și un ciclist francez care mersese pe Camino Portuges pe un ciclocros și acum își continua drumul pe Camino Frances, însă din sens invers. Este kinetoterapeut și alergător de ultramaratoane.

Mergem să ne ridicăm și ”atestatul” de pelerini. Mulți intră și în catedrală pentru a îi da o îmbrățișare apostolului Jacob, noi însă nu avem chef să așteptăm la coada infernală. Eu merg a doua zi foarte de dimineață, însă îl ratez pe apostol, în loc să îi dau o îmbrățișare, eu îngenunchez…mda asta ne învață pe noi religia ortodoxă :). Noroc că îmi arată calea o doamnă spaniolă.

Revenim la origini, primim unul chiar și în limba latină.

Acestea sunt simbolurile ce ne vor rămâne și peste ani de arătat nepoților 🙂 și poate chiar și acest blog (cu ochelari VR, desigur :))

Drumul se termină aici, însă nu ați aflat încă ce se întâmplă cu bicicletele, teleportarea încă nu s-a inventat, așa că mâine veți afla mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *