Categories
Camino de Santiago

Ziua 10: Triacastela – Gonzar – 49,5 km

27.04.2019

Din Triacastela încep cărările foarte frumoase printre pășuni și câmpuri înverzite și multe multe vaci. Suntem în provincia Lugo.

După Sarria miroase foarte tare a vacă și a zer, ceea ce îmi aduce aminte foarte mult de copilărie.

Din Sarria își încep drumul foarte mulți pelerini, pentru că de aici mai sunt ca. 100 de kilometri până în Santiago de Compostela.

Toate satele sunt foarte simple, e plin de agricultori și crescători de vaci. Chiar își vând din produsele locale în curtea proprie pentru pelerini.

Ajungem și în orașul Portomarin, un oraș cochet cu un lac mare la intrarea în oraș.

Drumul a urcat și a coborât printre văi până în Gonzar, unde am hotărât să rămânem în această seară.

Când ajungem aproape de Gonzar avem și o ultimă urcare, ca în fiecare zi.

Gonzar este un sat cu foarte puține case, und totul miroase a baligă :).

Aici hotărâm să rămânem la Casa Garcia Hostel. Cea care se ocupă de bar și recepție, este Izaura, o româncă din Vaslui, care lucrează aici de 12 ani.

Casa Garcia este tot o casă veche, renovată, administrată din generație în generație de familia Garcia. Doamna Esther, este cea care se îngrijește de Albergue împreună cu fiul său, care gătește pentru pelerini.

În timp ce servim masa cu preparate delicioase, toate din producție proprie, Esther se așează cu noi la masă și ne povestește câte ceva din viața ei. Are 78 de ani, a fost croitoreasă de meserie și nu a ieșit de foarte multe ori din acest sat. Îmi spune de bucuria pe care a simțit-o când a mers o singura dată la mare.

Acum cresc găini pentru ouă, au o mică fabrică, iar înainte au crescut vaci.

Am mâncat incredibil de bine, mezeluri de casă, brânză, carne foarte fragedă, toate provenite din producția lor. Izaura ne-a servit și cu băuturi specifice din zonă.

Astă seară este Paștele în România…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *