Categories
Camino de Santiago

Ziua 8: Rabanal del Camino – Villa Franca del Bierzo – 61,35 km

25.04.2019

Plecăm de dimineață pe o ploaie ușoară, care se oprește însă destul de repede. Avem de urcat destul de mult și este ceva zăpadă. Dar peisajele sunt superbe

Urcăm ceva, după care avem o coborâre unde cam înghețăm de frig. Ne oprim în El Alcebo să ne încălzim într-un bar foarte interesant cu produse bio și fairtrade. Cafeaua este genială.

Ne simțeam ca la Predeal 🙂

În continuare am mai avut ceva de urcat, ne îndeptăm de fapt spre Villa Franca del Bierzo, în postarea de ieri am încurcat zilele și vă spuneam că astăzi vom merge spre O Cebreiro. Mâine este însă despre această zi.

Plăcuțele de frână de pe spate de la bicicleta lui Gabi scot pe coborârea interminabilă niște sunete incredibile. Știți că el a rămas fără frâna față încă din prima zi, așa că cele de pe spate au fost suprasolicitate.

Kaputt, nu?

Pentru prânz poposim în Ponferrada, un oraș cochet. Mâncăm la Taberna del Ra unde doamna care prepară mâncare este ajutată de nepoata ei de ca. 10 ani. Îmi amintește de mine, cum îi ajutam pe bunici prin gospodărie. Doamna este destul de agitată, deoarece ea gătește, ea servește și mai trebuie să fie și drăguță cu clienții. Dar, rămân cu gustul și gândul la omleta ei cu ciuperci pleurotus (și azi când am preparat această mâncare simplă, tot la ea m-am gândit :).

Drumul bicigrinilor prin Ponferrada

La masa de prânz mănâncă lângă noi o familie de spanioli de peste 60 de ani care plecaseră în concediu prin Spania, pentru a vizita orașele pe care nu le văzuseră din țara lor. Intrăm cu ei în vorbă, ne povestesc că până la pensie au administrat o albergue din apropiere de Santiago de Compostela, iar acum aceasta este administrată de ginerele lor, Radu, care vine din Cluj :). Nu am reușit însă să poposim la ei.

În Cacabelos ne prinde o ploaie destul de deasă și era cât pe ce să renunțăm să mai ajungem în Villafranca del Bierzo, unde rezervasem o cameră de două persoane la un hostel.

Se luminează însă și ne continuăm coborârea până la hostelul de acolo.

Vilafranca del Bierzo se află într-o vale, pare așa un mic sat pitoresc de munte și are un peisaj superb de jur împrejur.

Poposim aici la un hostel unde luăm o cameră doar pentru noi doi, după șapte zile în care am tot împărțit camera cu mai multe persoane. Este bine să ai și puțină intimitate 🙂 plus că aici ne-am spălat și uscat prima dată hainele.

Ieșim la plimbare prin micuțul oraș, însă tot prin ploaie și ne facem provizii de la magazin.

Ne odihnim foarte bine în hostel și acum chiar că ne pregătim de marea urcare spre O Cebreiro.

Cu generozitatea lui Gabi am pentru voi și profilul zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *