Categories
Camino de Santiago

Ziua 6: Calzadilla de la Cueza – Valverde de la Virgen – 90km

23.04.2019

Pelerinii care merg pe jos se trezesc foarte devreme, în jur de 5:30-6:00. Noi cu bicicleta încercăm însă să plecăm ceva mai târziu, deoarece este destul de frig dimineața și nu ne putem încălzi atât de repede dacă nu avem urcări.

Dar atunci când dormi într-o cameră cu peste 20 de oameni, este cam greu să dormi în timp ce ei își aranjează bagajele :)…Gabi poate, eu nu prea, așa că mă trezesc și mai citesc câte ceva de dimineață.

După micul dejun în regim self-service, plecăm la drum. Ziua de azi nu se arată prea strălucitoare, este frig și brrr…vânt destul de aprig.

Dimineața pe răcoare….

Îl reîntâlnim și pe Mario, prietenul nostru din Porto, “ma friend”, cum ne numește el. Mergem împreună cu el o bună bucată de drum și ne mai povestește despre experiențele lui pe bicicletă.

La un moment dat întâlnim pe drum o legendă, un domn de peste 60 de ani, din Republica Dominicană, care plecase din Belgia și ajunsese aici în Spania, pe bicicletă. Făcea parte din mișcarea Masa Critică și avea o bicicletă destul de veche și foarte încărcată.

Observați acum și încărcătura lui Mario de care vă povesteam ieri 🙂

Ne continuăm drumul, astăzi mai mult pe șosea și cu un vânt puternic și ceva nori. Se poate vedea în poză îmbrăcămintea noastră de scandal, în special ciupercile verzi de pe capul nostru. Poate arătăm funny, însă sunt cele mai bune protecții, dacă nu le aveam cred că sufeream puțin.

La prânz ne oprim în Mansilla de las Mullas, la un mic restaurant cu produse tradiționale. Mâncarea spaniolilor chiar este genială.

Drumul este nesfârșit, Miele ne urmărește peste tot :).

Spre seară ajungem în orașul Leon, Și aici catedrala este emblematică.

Orașul este destul de gol, cred că tot la fel, aveau o zi liberă. Poposim într-un bar, unde bem o “Limonada” (care de fapt era Sangria) cu niște măsline, noi voiam ceva fără alcool, dar dacă ei nu denumesc băuturile cum trebuie.

Spaniolii aveau alegeri a doua zi

Ca și în zilelele trecute nu alegem o albergue din Leon, fiind foarte ocupate, ci ieșim din oraș și mergem câțiva kilometrii mai departe spre Valverde de la Virgen, unde ne oprim la o albergue foarte drăguță care era administrată de o familie întreagă, mama gătea, tinerii se ocupau de rezervări și curățenie, iar “patronul” interacționa cu pelerinii :). Cina la ei a fost foarte gustoasă.

Ne băgăm la somn destul de devreme, nu știam ce surpriză ne va aștepta în dimineața următoare….. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *