Categories
Camino de Santiago

Ziua 5: Rabe de la Calzada-Calzadilla de la Cueza – 90 km

22 aprilie 2019

Plecăm la drum destul de dimineață. De obicei, suntem însă ultimii pelerini-bicigrini care pleacă din Albergue. Majoritatea pelerinilor care merg pe jos, pleacă din Albergue în jurul orei șase.

Încă de la începutul zilei avem o urcare tare grea după Los Hornillos spre Alto de Mostelares. Au fost ca. 250m diferență de nivel în 2km.

După coborârea abruptă am încercat să ajutăm un alt biciclist spaniol căruia i se rupsese portbagajul. Constatăm că spaniolii, chiar tineri fiind nu vorbesc mai deloc engleză, așa că nu putem comunica foarte mult cu el.

În apropiere de Fromista întâlnim un alt biciclist din Porto. Are o bicicletă foarte veche și duce pe portbagaj un rucsac foarte mare. Am crezut că este destul de hipster și ciudat…deznodământul poveștii despre el îl vom afla la final de drum, în Porto 🙂

Drumul nu este atât de specatculos. Am mers puțin și pe șosea.

Mai aveam puțin până la Santiago

Ne oprim în Fromista la un “trucha” (păstrăv). Lângă noi la masă este un cuplu foarte în vârstă care își savurează prânzul împreună cu un pahar de vin. Sunt așa de simpatici 🙂 Nici la noi nu lipsește vinul inclus în meniul pelerinului. Trucha îmi place însă tare mult.

Spre finalul zilei avem de parcurs un drum foarte lung pe un pietriș destul de incomod.

Cineva era tare nemulțumit 🙂
Aproape ajunsesem

Poposim la o Albergue Municipal, cele care sunt subvenționate de stat. Este foarte curată și îngrijită însă are un dormitor foarte mare de ca. 20 de persoane. Și prețul este pe măsură, ca. 8 Euro pe persoană. Aici întâlnim și un român hipster, care călătorește îmbrăcat în sacou și care își aruncase o grămadă din bagaj, pentru a nu mai căra atât de mult în spate.

Ne-am odihnit destul de bine, iar pentru cină și mic dejun ne-am autogospodărit cu alimente de la magazinul din apropiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *